Verwarm de oven voor op 165 °C. Bak de cretzel volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven af.
Snijd de courgette met de mandoline in de lengte in dunne linten. Meng de linten met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Gril de courgette in 3 min. lichtbruin en laat afkoelen op een bord.
Snijd de croissants horizontaal doormidden en besmeer de onderkanten met de pesto. Verdeel de burrata, courgettelinten en het basilicum erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Cretzel met burrata en pesto
Knapperige croissant-pretzel belegd met romige burrata en verse pesto. De combinatie van het zoute pretzeldeeg, romige kaas en frisse basilicum maakt dit een traktatie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Cretzel met burrata en pesto
Knapperige croissant-pretzel belegd met romige burrata en verse pesto. De combinatie van het zoute pretzeldeeg, romige kaas en frisse basilicum maakt dit een traktatie.

4 personen
495 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Bak de cretzel volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven af.
Snijd de courgette met de mandoline in de lengte in dunne linten. Meng de linten met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Gril de courgette in 3 min. lichtbruin en laat afkoelen op een bord.
Snijd de croissants horizontaal doormidden en besmeer de onderkanten met de pesto. Verdeel de burrata, courgettelinten en het basilicum erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
320 g AH Excellent pretzelcroissants
½ courgette
2 el extra vierge olijfolie
4 el pesto
250 g burrata
7½ g verse basilicumblaadjes
Dit heb je nodig
mandoline
grillpan