Steek de barbecue aan. Halveer de krieltjes en snijd de knoflook fijn.
Meng de krieltjes met ⅔ van de olie, de knoflook, peper en eventueel zout. Verdeel over de grillschalen en bak in 20-25 min. gaar op de barbecue. Schep regelmatig om.
Gril de visspiesjes 6-9 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers een helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de krieltjes met de zeekraal, de rest van de olie, 1 el citroensap en een ½ el citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de salade over een schaal en bestrooi met de rest van de rasp.
Serveer de spiesjes met de salade en serveer met de partjes citroen.
Gemarineerde pangasiusspies met zeekraalsalade van de BBQ
Gemarineerde pangasiusspiesjes met een salade van zeekraal, gegrilde krieltjes en citroen. Heerlijk fris en zout.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gemarineerde pangasiusspies met zeekraalsalade van de BBQ
Gemarineerde pangasiusspiesjes met een salade van zeekraal, gegrilde krieltjes en citroen. Heerlijk fris en zout.

bijgerecht
4 personen
315 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de krieltjes en snijd de knoflook fijn.
Meng de krieltjes met ⅔ van de olie, de knoflook, peper en eventueel zout. Verdeel over de grillschalen en bak in 20-25 min. gaar op de barbecue. Schep regelmatig om.
Gril de visspiesjes 6-9 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers een helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de krieltjes met de zeekraal, de rest van de olie, 1 el citroensap en een ½ el citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de salade over een schaal en bestrooi met de rest van de rasp.
Serveer de spiesjes met de salade en serveer met de partjes citroen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g krieltjes vastkokend
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
4 gemarineerde pangasiusspiesjes
1 biologische citroen
200 g zeekraal
Dit heb je nodig
barbecue
grillschalen