Doe het basilicum, de pistachenoten, ⅘ van de olijfolie en eventueel zout in de keukenmachine. Voeg 3 el vocht (per 4 personen) van de burrata toe. Maal tot een grove pesto.
Laat de rest van de burrata uitlekken en meng met 1 tl olijfolie (per 4 personen) met een garde tot een glad mengsel.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pistachepesto en burrata. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus beter te laten hechten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de rest van de basilicumblaadjes van de takjes. Verdeel de pasta over de borden. Besprenkel met de rest van de olie en garneer met de basilicumblaadjes.
Tagliatelle met pistachepesto en burrata van Nonna Silvi
Wist je dat je met pistache ook pesto kunt maken? Met dit recept van Nonna Silvi maak je een pasta pesto, maar dan dus met pistache en lekker veel burrata.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Nonna Silvi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tagliatelle met pistachepesto en burrata van Nonna Silvi
Wist je dat je met pistache ook pesto kunt maken? Met dit recept van Nonna Silvi maak je een pasta pesto, maar dan dus met pistache en lekker veel burrata.

hoofdgerecht
4 personen
1065 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het basilicum, de pistachenoten, ⅘ van de olijfolie en eventueel zout in de keukenmachine. Voeg 3 el vocht (per 4 personen) van de burrata toe. Maal tot een grove pesto.
Laat de rest van de burrata uitlekken en meng met 1 tl olijfolie (per 4 personen) met een garde tot een glad mengsel.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pistachepesto en burrata. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus beter te laten hechten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pluk de rest van de basilicumblaadjes van de takjes. Verdeel de pasta over de borden. Besprenkel met de rest van de olie en garneer met de basilicumblaadjes.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Nonna Silvi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g verse basilicum
250 g gepelde pistachenoten
5 el extra vierge olijfolie
2 kg burrata
300 g verse tagliatelle
Dit heb je nodig
keukenmachine