Snijd de guanciale in reepjes. Verhit in een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak in 8-10 min. goudbruin en krokant.
Voeg de passata en de helft van het basilicum toe. Laat de saus 15-20 min. zachtjes pruttelen op laag vuur.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Schep de pasta bij de saus in de pan. Voeg al roerend een scheutje kookvocht toe om de saus te binden. Rasp de Pecorino en de Parmigiano en meng de helft van de kazen erdoor.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de kazen. Garneer met de rest van het basilicum en besprenkel met de olie.
Spaghetti all 'Amatriciana van Nonna Silvi
Aan de slag met de pasta all'Amatriciana van Nonna Silvi; verrassend simpel te maken en toch vol Italiaanse smaakt.
25 min. bereiden
7 ingrediënten
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Nonna Silvi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Spaghetti all 'Amatriciana van Nonna Silvi
Aan de slag met de pasta all'Amatriciana van Nonna Silvi; verrassend simpel te maken en toch vol Italiaanse smaakt.

4 personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de guanciale in reepjes. Verhit in een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak in 8-10 min. goudbruin en krokant.
Voeg de passata en de helft van het basilicum toe. Laat de saus 15-20 min. zachtjes pruttelen op laag vuur.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Schep de pasta bij de saus in de pan. Voeg al roerend een scheutje kookvocht toe om de saus te binden. Rasp de Pecorino en de Parmigiano en meng de helft van de kazen erdoor.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de kazen. Garneer met de rest van het basilicum en besprenkel met de olie.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Nonna Silvi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g guanciale blokjes
1 kg passata gezeefde tomaten
15 g verse basilicum
300 g spaghetti
50 g Pecorino Romano
50 g Parmigiano Reggiano
2 el extra vergine olijfolie