Spaghetti all 'Amatriciana van Nonna Silvi

Aan de slag met de pasta all'Amatriciana van Nonna Silvi; verrassend simpel te maken en toch vol Italiaanse smaakt.

25 min. bereiden

7 ingrediënten


    Aan de slag


    1. Snijd de guanciale in reepjes. Verhit in een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak in 8-10 min. goudbruin en krokant.

    2. Voeg de passata en de helft van het basilicum toe. Laat de saus 15-20 min. zachtjes pruttelen op laag vuur.

    3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

    4. Schep de pasta bij de saus in de pan. Voeg al roerend een scheutje kookvocht toe om de saus te binden. Rasp de Pecorino en de Parmigiano en meng de helft van de kazen erdoor.

    5. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de kazen. Garneer met de rest van het basilicum en besprenkel met de olie.

    • algemeenDit recept is ontwikkeld door Nonna Silvi. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
    • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Spaghetti all 'Amatriciana van Nonna Silvi

    Aan de slag met de pasta all'Amatriciana van Nonna Silvi; verrassend simpel te maken en toch vol Italiaanse smaakt.

    Lekker van Albert Heijn: /allerhande

    logo

    Dit heb je nodig