Doe de knoflook met een snufje zout in een vijzel en stamp fijn tot een pasta.
Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en stamp fijn.
Voeg in delen de basilicumblaadjes toe en stamp tot je een dikke pasta hebt.
Rasp de kazen, roer erdoor en voeg geleidelijk de twee soorten olijfolie toe en meng tot een smeuïge pesto.
Pesto maken
Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Net zoals in Italië. Bellissimo!
- bewaartipJe kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.
- variatietipPesto met rucola: vervang de pijnboompitten door 30 g geroosterde amandelen, de basilicumblaadjes door 40 g biologische rucola en de kaas door 30 g Parmigiano Reggiano (geraspt).
- variatietipMuntpesto: vervang de pijnboompitten door 30 g pistachenoten, de basilicumblaadjes door 15 g muntblaadjes en de kaas door 30 g Parmigiano Reggiano (geraspt).
- variatietipMaak ook eens authentieke spaghetti al pesto Genovese.
- achtergrondinfoHet woord pesto komt van 'pestare', wat stampen of wrijven betekent; het hoort dus ook eigenlijk met een vijzel gemaakt te worden. Pesto wordt nooit verhit, maar wordt op het laatst door de pasta gemengd en direct geserveerd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Pesto maken
Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Net zoals in Italië. Bellissimo!

bijgerecht
4 personen
235 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Doe de knoflook met een snufje zout in een vijzel en stamp fijn tot een pasta.
Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en stamp fijn.
Voeg in delen de basilicumblaadjes toe en stamp tot je een dikke pasta hebt.
Rasp de kazen, roer erdoor en voeg geleidelijk de twee soorten olijfolie toe en meng tot een smeuïge pesto.
bewaartip:Je kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.
variatietip:Pesto met rucola: vervang de pijnboompitten door 30 g geroosterde amandelen, de basilicumblaadjes door 40 g biologische rucola en de kaas door 30 g Parmigiano Reggiano (geraspt).
variatietip:Muntpesto: vervang de pijnboompitten door 30 g pistachenoten, de basilicumblaadjes door 15 g muntblaadjes en de kaas door 30 g Parmigiano Reggiano (geraspt).
variatietip:Maak ook eens authentieke spaghetti al pesto Genovese (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1196845).
achtergrondinfo:Het woord pesto komt van 'pestare', wat stampen of wrijven betekent; het hoort dus ook eigenlijk met een vijzel gemaakt te worden. Pesto wordt nooit verhit, maar wordt op het laatst door de pasta gemengd en direct geserveerd.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ teen knoflook
15 g geroosterde pijnboompitten
30 g verse basilicum
15 g Parmigiano Reggiano
15 g Pecorino Romano
50 ml extra vergine olijfolie
50 ml milde olijfolie