Rode pesto maken
Groene pesto is een vertrouwde bekende. Wist je dat je ook een rode pesto kunt maken? Je gebruikt dan zongedroogde tomaten in plaats van basilicum. Leuk om eens af te wisselen en verrassend makkelijk te maken. Met deze rode pesto kom je de week wel door!
Aan de slag
Rooster in een koekenpan zonder boter of olie in 2-3 min. de pijnboompitten goudbruin en laat afkoelen.
Giet de zongedroogde tomaten af, vang 4 el olie op. Snijd de tomaten, kaas en knoflook grof. Pureer ze dan met de tomatenolie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde pesto. Roer de extra vierge olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rode pesto maken
Groene pesto is een vertrouwde bekende. Wist je dat je ook een rode pesto kunt maken? Je gebruikt dan zongedroogde tomaten in plaats van basilicum. Leuk om eens af te wisselen en verrassend makkelijk te maken. Met deze rode pesto kom je de week wel door!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198226_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null porties
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster in een koekenpan zonder boter of olie in 2-3 min. de pijnboompitten goudbruin en laat afkoelen.
Giet de zongedroogde tomaten af, vang 4 el olie op. Snijd de tomaten, kaas en knoflook grof. Pureer ze dan met de tomatenolie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde pesto. Roer de extra vierge olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)40 g pijnboompitten
295 g semi-zongedroogde tomaten in pot
50 g Parmigiano Reggiano
1 teen knoflook
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine of staafmixer met hakmolen