Rode pesto maken
bewaar
bewaar

Rode pesto maken

Groene pesto is een vertrouwde bekende. Wist je dat je ook een rode pesto kunt maken? Je gebruikt dan zongedroogde tomaten in plaats van basilicum. Leuk om eens af te wisselen en verrassend makkelijk te maken. Met deze rode pesto kom je de week wel door!

10 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Rooster in een koekenpan zonder boter of olie in 2-3 min. de pijnboompitten goudbruin en laat afkoelen.

Giet de zongedroogde tomaten af, vang 4 el olie op. Snijd de tomaten, kaas en knoflook grof. Pureer ze dan met de tomatenolie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde pesto. Roer de extra vierge olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenMet dit recept maak je ca. 330 g pesto. Bewaar in een goed afgesloten glazen pot in de koelkast. Schenk 2 el olijfolie op de pesto in de pot om deze luchtdicht af te sluiten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rode pesto maken

Groene pesto is een vertrouwde bekende. Wist je dat je ook een rode pesto kunt maken? Je gebruikt dan zongedroogde tomaten in plaats van basilicum. Leuk om eens af te wisselen en verrassend makkelijk te maken. Met deze rode pesto kom je de week wel door!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig