Paddenstoelen 'pesto'

Deze pesto van paddenstoelen is een echte smaakmaker. Lekker op een toastje of door de pasta.

215 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op laag vuur in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook 2 min. Snijd de portobello in kleine stukjes en bak 5 min. mee.

  3. Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de portobello samen met de pijnboompitten, kaas en peterselie in een hoge beker. Schenk de rest van de olie erbij en pureer met een staafmixer tot pesto, voeg zo nodig een 1 el water (per 4 porties) toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.

  • combinatietipLekker met pasta en gebakken champignons.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Paddenstoelen 'pesto'

Deze pesto van paddenstoelen is een echte smaakmaker. Lekker op een toastje of door de pasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig