Slakken met kruidenboter

Escargots = slakken in het Frans. De klassieker wordt gemaakt met kruidenboter, liefst in royale hoeveelheden.

240 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.

  2. Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

  3. Slakken laten uitlekken. Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter.

  4. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.

  5. Direct serveren met knapperig stokbrood.

Slakken met kruidenboter

Escargots = slakken in het Frans. De klassieker wordt gemaakt met kruidenboter, liefst in royale hoeveelheden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig