Turkse bulgursalade
Aan de slag
Giet in een kom de bulgur over met het lauwwarme water en laat ca. 30 min. staan (giet af indien nodig). Kruis ondertussen de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit. Schep de tomaat, tomatenpuree, bosui, kruiden, het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in kommetjes en garneer met de groene pepers.
Turkse bulgursalade
bijgerecht
null personen
265 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Giet in een kom de bulgur over met het lauwwarme water en laat ca. 30 min. staan (giet af indien nodig). Kruis ondertussen de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit. Schep de tomaat, tomatenpuree, bosui, kruiden, het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in kommetjes en garneer met de groene pepers.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bulgur
300 ml water
2 vleestomaten
3 bosuien
6 takjes verse peterselie
3 takjes verse munt
1 citroen
1 el tomatenpuree
3 el olijfolie extra vierge
1 tl pikante paprikapoeder
4 verse groene peper