Pittige bulgur
Aan de slag
Doe de bulgur in een kom. Giet er het kokende water over en breng op smaak met zout. Roer door en laat afgedekt 10 min. staan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de pikante paprikapoeder en kerriepoeder 2 min.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Roer het rasp en sap met de specerijen en de munt door de bulgur. Serveer lauwwarm of koud.
Pittige bulgur
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009058_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bulgur in een kom. Giet er het kokende water over en breng op smaak met zout. Roer door en laat afgedekt 10 min. staan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de pikante paprikapoeder en kerriepoeder 2 min.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Roer het rasp en sap met de specerijen en de munt door de bulgur. Serveer lauwwarm of koud.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)275 g bulgur
550 ml kokend water
3 el zonnebloemolie
2 tl pikante paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
1 perssinaasappel
2 tl gedroogde munt