Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes. Schil van peen schrappen. Prei in de lengte halveren en schoonspoelen. Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden. In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kipfilethaasjes halveren. Vuur laag draaien, crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken. Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.
- algemeenKnolselderij kan vervangen worden door 2-3 stengels bleekselderij. Trek de draden van de stengels, snijd ze in stukken en vervolgens in dunne reepjes.
Gerelateerde recepten
Gentse waterzooi

hoofdgerecht
4 personen
385 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes. Schil van peen schrappen. Prei in de lengte halveren en schoonspoelen. Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden. In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kipfilethaasjes halveren. Vuur laag draaien, crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken. Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.
algemeen:Knolselderij kan vervangen worden door 2-3 stengels bleekselderij. Trek de draden van de stengels, snijd ze in stukken en vervolgens in dunne reepjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g krieltjes
½ knolselderij
1 kleine winterpeen
1 dunne prei
½ citroen
1½ kippenbouillontablet
300 g kipfilethaasjes
200 ml crème fraîche
2 takjes selderij