Snelle goulash
Stevige kost, dit Hongaarse gerecht. Daar snakken we naar op een koude winterdag.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in ca. 5 minuten bruin. Bak de ui en paprika ca. 2 min. mee. Roer het paprikapoeder, zout naar smaak en tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng aan de kook. Laat de saus ca. 10 min. afgedekt sudderen, warm de laatste paar min. de erwten mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer goulash met rijst.
Snelle goulash
Stevige kost, dit Hongaarse gerecht. Daar snakken we naar op een koude winterdag.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in ca. 5 minuten bruin. Bak de ui en paprika ca. 2 min. mee. Roer het paprikapoeder, zout naar smaak en tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng aan de kook. Laat de saus ca. 10 min. afgedekt sudderen, warm de laatste paar min. de erwten mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer goulash met rijst.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
500 g hamlappen
2 uien
2 rode paprika's
3 el ongezouten roomboter
1 el pikante paprikapoeder
400 g tomatenblokjes
450 g diepvries tuinerwten