Provençaalse roerbaksoep
Aan de slag
In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 min. aanbraden. Vlees uit pan scheppen. Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 min. roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes, wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep 8 min. zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen. Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.
Provençaalse roerbaksoep
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002888_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 min. aanbraden. Vlees uit pan scheppen. Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 min. roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes, wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Soep 8 min. zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen. Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)4 eetlepels olijfolie
1 schaaltje Provençaals gekruide runderreepjes
1 zak Provençaalse roerbakmix
1 zak voorgekookte minikrieltjes
1 blik tomatenblokjes
150 ml rode wijn
750 ml vleesbouillon
100 g groene olijven zonder pit