Bouillon met tortellini, tuinbonen en munt

140 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Tuinbonen doppen (peulen tussen handen opendrukken en met duim erwtjes eruit rissen). Met aardappelmesje sneetje in elke tuinboon maken en groene boontje uit stugge, grauwe velletje drukken (= 'dubbel doppen'). In soeppan 1 liter water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Tortellini in bouillon in 10-12 min. beetgaar koken. Na 5 min. tuinbonen toevoegen. Af en toe doorroeren. Muntblaadjes op elkaar leggen en met scherp mes in flinterdunne reepjes snijden. Bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en eventueel peper. Soep in vier diepe borden scheppen en muntreepjes erover strooien. Lekker met knapperige ciabattabrood.

  • algemeenGeen zin of tijd om zelf tuinbonen te doppen? Neem dan tuinboontjes uit de diepvries (pak 350 g). Met groentebouillon wordt deze soep geschikt voor vegetariërs.

Bouillon met tortellini, tuinbonen en munt

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig