Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus

310 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat het fruit in ca. 3 uur ontdooien. Gelatine 5 min. weken in koud water. (In magnetron) melk verwarmen en gelatine erin oplossen. Melk iets laten afkoelen. Yoghurt in kom schenken en melk-gelatinemengsel erdoor kloppen. In andere kom slagroom met 3/5 suiker lobbig kloppen. Slagroom voorzichtig door yoghurtmassa scheppen. Mengsel over 4 mooie glazen coupes of schaaltjes verdelen. Afdekken met plasticfolie en bavarois in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.

  2. Merendeel van het fruit met de rest van de suiker en citroensap pureren in keukenmachine of met staafmixer. Fruitpuree met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Saus mengen met achtergehouden vruchten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bavarois en saus uit koelkast nemen. Vruchtensaus over bavarois schenken.

Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig