'Italiaanse' salade
Parmaham, burrata en tomaten: de beste vrienden! In combinatie met courgette en artisjok heb je een mooie salade op tafel, geïnspireerd door smaken uit de Italiaanse keuken.
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de tomaten. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de tomaten 2 min. op middelhoog vuur tot ze iets zachter zijn. Rasp de knoflook erboven, voeg de oregano en ⅔ van de balsamico toe en bak 2 min. mee. Laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller in flinterdunne linten en halveer de linten in de lengte.
Laat de artisjokken uitlekken. Verdeel de slamelange, courgettelinten, tomaten, artisjokharten, parmaham en burrata's over een grote schaal. Bestrooi met de pijnboompitten, versgemalen peper, eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie en balsamico.
'Italiaanse' salade
Parmaham, burrata en tomaten: de beste vrienden! In combinatie met courgette en artisjok heb je een mooie salade op tafel, geïnspireerd door smaken uit de Italiaanse keuken.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198304_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de tomaten. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de tomaten 2 min. op middelhoog vuur tot ze iets zachter zijn. Rasp de knoflook erboven, voeg de oregano en ⅔ van de balsamico toe en bak 2 min. mee. Laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller in flinterdunne linten en halveer de linten in de lengte.
Laat de artisjokken uitlekken. Verdeel de slamelange, courgettelinten, tomaten, artisjokharten, parmaham en burrata's over een grote schaal. Bestrooi met de pijnboompitten, versgemalen peper, eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie en balsamico.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)30 g pijnboompitten
250 g snoepgroente tomaten
3 el extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
3 el balsamicoazijn
½ courgette
190 gemarineerde artisjokharten
75 g rucola slamelange
90 parmaham
2 burrata
Dit heb je nodig
dunschiller