Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine of met staafmixer pureren met citroensap en slagroom. Bouillon en vermout bij puree schenken. Avocadosoep goed doorroeren en op smaak brengen met versgemalen citroenpeper. Soep in vier kleine glaasjes schenken en garneren met kruimeltjes geitenkaas en tuinkers.
- algemeenOok leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.
Gerelateerde recepten
Koud avocadosoepje met geitenkaas

voorgerecht
4 personen
130 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine of met staafmixer pureren met citroensap en slagroom. Bouillon en vermout bij puree schenken. Avocadosoep goed doorroeren en op smaak brengen met versgemalen citroenpeper. Soep in vier kleine glaasjes schenken en garneren met kruimeltjes geitenkaas en tuinkers.
algemeen:Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rijpe avocado
1 eetlepel citroensap
50 ml slagroom
100 ml tuinkruidenbouillon
2 eetlepels droge witte vermout
0 citroenpeper
25 g zachte geitenkaas
¼ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine