In soeppan boter verhitten en groentemix 3-4 min. roerbakken. Erwtensoep en 250 ml water toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen. Soep indien nodig met wat extra water verdunnen. Vuur laag draaien en soep nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot groenten gaar zijn. Intussen rookworsten schuin in plakken snijden. Rookworst (in gedeelten) in grillpan of koekenpan in 4-5 min. ruinroosteren. Sneetjes roggebrood diagonaal doorsnijden en elk driehoekje bestrijken met piccalilly. Katenspek erop leggen. Erwtensoep in vier wijde kommen scheppen en enkele plakken worst in midden van soep leggen. Sneetjes roggebrood erbij serveren.
Gerelateerde recepten
Erwtensoep met worst

hoofdgerecht
4 personen
895 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan boter verhitten en groentemix 3-4 min. roerbakken. Erwtensoep en 250 ml water toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen. Soep indien nodig met wat extra water verdunnen. Vuur laag draaien en soep nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot groenten gaar zijn. Intussen rookworsten schuin in plakken snijden. Rookworst (in gedeelten) in grillpan of koekenpan in 4-5 min. ruinroosteren. Sneetjes roggebrood diagonaal doorsnijden en elk driehoekje bestrijken met piccalilly. Katenspek erop leggen. Erwtensoep in vier wijde kommen scheppen en enkele plakken worst in midden van soep leggen. Sneetjes roggebrood erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
25 g boter
1 zak Hollandse roerbakmix
2 zakken koelverse gevulde erwten soep
2 boerenrookworsten
4 sneetjes roggebrood
6 eetlepels piccalilly
8 pakjes katenspek