In pan met dikke bodem olie verhitten en spekblokjes 5 min. uitbakken. Gesnipperde ui en knoflook 2-3 min. meebakken tot ze zacht en glazig zijn. Wijn erbij schenken en 10 min. laten inkoken. Tomaten met vocht, Italiaanse kruiden, braadworstjes en champignons toevoegen. Gerecht afgedekt ca. 20 min. zachtjes laten sudderen. Linzen erdoor scheppen en nog 3 min. zachtjes verwarmen. Linzenschotel op smaak brengen met zout en peper. Lekker met (Boulogne)stokbrood en een groene salade.
- algemeenDeze schotel is heel goed een avond van tevoren te maken. Schep de linzen er echter pas de volgende dag bij het opwarmen door, anders worden ze te zacht.
Gerelateerde recepten
Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
In pan met dikke bodem olie verhitten en spekblokjes 5 min. uitbakken. Gesnipperde ui en knoflook 2-3 min. meebakken tot ze zacht en glazig zijn. Wijn erbij schenken en 10 min. laten inkoken. Tomaten met vocht, Italiaanse kruiden, braadworstjes en champignons toevoegen. Gerecht afgedekt ca. 20 min. zachtjes laten sudderen. Linzen erdoor scheppen en nog 3 min. zachtjes verwarmen. Linzenschotel op smaak brengen met zout en peper. Lekker met (Boulogne)stokbrood en een groene salade.
algemeen:Deze schotel is heel goed een avond van tevoren te maken. Schep de linzen er echter pas de volgende dag bij het opwarmen door, anders worden ze te zacht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetlepels olijfolie
½ duobakje gerookte spekblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
150 ml rode wijn
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes
250 g kastanjechampignons
1 blik linzen