Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf. Halveer de pompoen, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (de schil mag er gewoon aan blijven zitten). Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de pompoenblokjes. Schenk de bouillon erbij en voeg de nootmuskaat en de koriander toe. Stoof de blokjes in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar (schep af en toe om). Schep de cranberry's bij de pompoen en laat ze 2 minuten meestoven. Breng op smaak met zout en peper.
- algemeenNiet dol op de zure smaak van cranberry's? Voeg een eetlepel honing aan het pompoen-cranberrymengsel toe, dan smaakt het een stuk zoeter.
Gerelateerde recepten
Pompoen met cranberry's

bijgerecht
6 personen
123 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf. Halveer de pompoen, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (de schil mag er gewoon aan blijven zitten). Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de pompoenblokjes. Schenk de bouillon erbij en voeg de nootmuskaat en de koriander toe. Stoof de blokjes in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar (schep af en toe om). Schep de cranberry's bij de pompoen en laat ze 2 minuten meestoven. Breng op smaak met zout en peper.
algemeen:Niet dol op de zure smaak van cranberry's? Voeg een eetlepel honing aan het pompoen-cranberrymengsel toe, dan smaakt het een stuk zoeter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 kleine pompoen
250 ml kippenbouillon
50 g boter
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel korianderpoeder
200 g cranberry's