Verhit de boter in een wijde pan met dikke bodem en bak de pancetta knapperig uit. Voeg de ui toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt; blijf regelmatig roeren. Voeg na 10 minuten de bevroren tuinerwten toe. Kook de risotto met de tuinerwten in 20-25 minuten beetgaar. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier kommen en bestrooi met de kaas.
- algemeenRisi e bisi is een klassieker uit de Venetiaanse keuken. Je kunt erop variëren door de pancetta te vervangen door parmaham, salami of chorizoworst.
Gerelateerde recepten
Risi e bisi

hoofdgerecht
4 personen
785 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een wijde pan met dikke bodem en bak de pancetta knapperig uit. Voeg de ui toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt; blijf regelmatig roeren. Voeg na 10 minuten de bevroren tuinerwten toe. Kook de risotto met de tuinerwten in 20-25 minuten beetgaar. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier kommen en bestrooi met de kaas.
algemeen:Risi e bisi is een klassieker uit de Venetiaanse keuken. Je kunt erop variëren door de pancetta te vervangen door parmaham, salami of chorizoworst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 eetlepel boter
100 g pancetta
1 rode ui
400 g risottorijst
1 l kippenbouillon
450 g tuinerwten
50 g pittige kaas