Rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen courgettes schoonmaken en in halve plakjes snijden. Knoflook pellen en persen. Vis in 4 gelijke stukken snijden. Naar smaak bestrooien met wat zout en peper. 2 el olie verhitten in koekenpan. Hierin voorzichtig visfilet in ca. 5 min. aan beide kanten gaarbakken. Olie van olijven verhitten in wok. Hierin olijven en courgette 5 min. roerbakken. Eventueel verder op smaak brengen met wat zout en peper. Rijst op smaak brengen met olijfolie, knoflook en naar smaak wat zout en peper. Over 4 borden verdelen. Vis ernaast leggen en courgette-olijvenmengsel erop scheppen.
Roodbaarsfilet met olijven-courgettewok

hoofdgerecht
4 personen
753 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen courgettes schoonmaken en in halve plakjes snijden. Knoflook pellen en persen. Vis in 4 gelijke stukken snijden. Naar smaak bestrooien met wat zout en peper. 2 el olie verhitten in koekenpan. Hierin voorzichtig visfilet in ca. 5 min. aan beide kanten gaarbakken. Olie van olijven verhitten in wok. Hierin olijven en courgette 5 min. roerbakken. Eventueel verder op smaak brengen met wat zout en peper. Rijst op smaak brengen met olijfolie, knoflook en naar smaak wat zout en peper. Over 4 borden verdelen. Vis ernaast leggen en courgette-olijvenmengsel erop scheppen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g witte rijst
2 courgettes
1 teentje knoflook
400 g roodbaarsfilet
4 eetlepels olijfolie
1 potje gemarineerde kookolijven
Dit heb je nodig
wok