Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en hou warm op laag vuur.
Verhit een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg 30 g boter (per 4 personen) en olie toe. Fruit de sjalot op laag vuur in ca. 8 min. glazig maar niet bruin. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee, tot de rijst glazig is.
Blus af met de wijn en roer tot het vocht is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. De risotto is klaar als het een romig geheel is en de rijstkorrels beetgaar zijn. Het mag nog een beetje nat zijn. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil.
Haal de risotto ven het vuur en roer de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het citroenrasp erdoor. Pers er een halve citroen (per 4 personen) bovenuit.
Verdeel de risotto over de borden en breng op smaak met extra versgemalen zwarte peper.
Citroenrisotto
Deze citroenrisotto zet je al in een halfuurtje op tafel.
- combinatietipLekker met in de oven gegrilde groene groente en/of geroosterde kip of zalm.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Gerelateerde recepten
Citroenrisotto
Deze citroenrisotto zet je al in een halfuurtje op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en hou warm op laag vuur.
Verhit een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg 30 g boter (per 4 personen) en olie toe. Fruit de sjalot op laag vuur in ca. 8 min. glazig maar niet bruin. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee, tot de rijst glazig is.
Blus af met de wijn en roer tot het vocht is opgenomen.
Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. De risotto is klaar als het een romig geheel is en de rijstkorrels beetgaar zijn. Het mag nog een beetje nat zijn. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil.
Haal de risotto ven het vuur en roer de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het citroenrasp erdoor. Pers er een halve citroen (per 4 personen) bovenuit.
Verdeel de risotto over de borden en breng op smaak met extra versgemalen zwarte peper.
combinatietip:Lekker met in de oven gegrilde groene groente en/of geroosterde kip of zalm.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 sjalotten
3 tenen knoflook
1 l water
1 kippenbouillontablet
70 g ongezouten roomboter
2 el milde olijfolie
300 g risottorijst
250 ml droge witte wijn
90 g Parmezaanse kaas
2 biologische citroenen