Citroenrisotto

Deze citroenrisotto zet je al in een halfuurtje op tafel.

590 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en hou warm op laag vuur.

  2. Verhit een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg 30 g boter (per 4 personen) en olie toe. Fruit de sjalot op laag vuur in ca. 8 min. glazig maar niet bruin. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee, tot de rijst glazig is.

  3. Blus af met de wijn en roer tot het vocht is opgenomen.

  4. Voeg een scheutje warme bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon. De risotto is klaar als het een romig geheel is en de rijstkorrels beetgaar zijn. Het mag nog een beetje nat zijn. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

  5. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil.

  6. Haal de risotto ven het vuur en roer de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het citroenrasp erdoor. Pers er een halve citroen (per 4 personen) bovenuit.

  7. Verdeel de risotto over de borden en breng op smaak met extra versgemalen zwarte peper.

  • combinatietipLekker met in de oven gegrilde groene groente en/of geroosterde kip of zalm.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Risotto maken

    Instructievideo - 04:45 min.

Citroenrisotto

Deze citroenrisotto zet je al in een halfuurtje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig