Luxe aardappelsalade met spekjes
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd in gelijke partjes en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne ringen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 4-6 min. goudbruin en krokant. Doe de tuinerwten in een vergiet en spoel af met heet stromend water, tot ze ontdooid zijn.
Roer de dressing los met het water. Meng de aardappelen, rode ui, bieslook en tuinerwten en schep de dressing er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de sla over kommen, schep de aardappelsalade erover en verkruimel het spek erboven. Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Luxe aardappelsalade met spekjes
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD175709_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd in gelijke partjes en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne ringen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 4-6 min. goudbruin en krokant. Doe de tuinerwten in een vergiet en spoel af met heet stromend water, tot ze ontdooid zijn.
Roer de dressing los met het water. Meng de aardappelen, rode ui, bieslook en tuinerwten en schep de dressing er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de sla over kommen, schep de aardappelsalade erover en verkruimel het spek erboven. Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg vastkokende aardappel
1 rode ui
1 el milde olijfolie
100 g ontbijtspek
300 g diepvries tuinerwten
6 el yoghurtdressing bieslook
1 el water
100 g botersla