In pan met ruim kokend water en mespunt zout sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Courgette wassen en in stukken van 5 cm snijden. Stukken in lengte in zessen snijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel in drieën snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In bakvet kruidenpasta zachtjes fruiten tot het gaat geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend in ca. 5 minuten gaar smoren. Spinazie toevoegen en laten slinken. Kokosmelk, ui, laurierblaadjes en stukken sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groente in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren, vocht laten verdampen.
- algemeenIn veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot pasta gewreven, maar dit gaat ook uitstekend in de keukenmachine. Snijd 4 rode pepers met zaadjes in stukken en meng ze met 2 gesnipperde uien, 4 tenen knoflook, 1 volle el versgeraspte gember, 50 g cashewnoten, 1 tl trassi, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 1 el bruine bastedsuiker, het sap van 1 citroen en 2-3 el olie in de keukenmachine tot een fijne pasta. U kunt deze pasta in een afgesloten bakje ca. 14 dagen in de koelkast bewaren.
Gerelateerde recepten
Gemengde groenten met kokos

bijgerecht
4 personen
155 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan met ruim kokend water en mespunt zout sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Courgette wassen en in stukken van 5 cm snijden. Stukken in lengte in zessen snijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel in drieën snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In bakvet kruidenpasta zachtjes fruiten tot het gaat geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend in ca. 5 minuten gaar smoren. Spinazie toevoegen en laten slinken. Kokosmelk, ui, laurierblaadjes en stukken sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groente in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren, vocht laten verdampen.
algemeen:In veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot pasta gewreven, maar dit gaat ook uitstekend in de keukenmachine. Snijd 4 rode pepers met zaadjes in stukken en meng ze met 2 gesnipperde uien, 4 tenen knoflook, 1 volle el versgeraspte gember, 50 g cashewnoten, 1 tl trassi, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 1 el bruine bastedsuiker, het sap van 1 citroen en 2-3 el olie in de keukenmachine tot een fijne pasta. U kunt deze pasta in een afgesloten bakje ca. 14 dagen in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
0 zout
200 g gebroken sperziebonen
1 kleine courgette
1 rode ui
1 stengel sereh
2 el olie
3 el Balinese kruidenpasta
300 g panklare spinazie
200 ml kokosmelk
3 laurierblaadjes