Gemengde groenten met kokos
Aan de slag
In pan met ruim kokend water en mespunt zout sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Courgette wassen en in stukken van 5 cm snijden. Stukken in lengte in zessen snijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel in drieën snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In bakvet kruidenpasta zachtjes fruiten tot het gaat geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend in ca. 5 minuten gaar smoren. Spinazie toevoegen en laten slinken. Kokosmelk, ui, laurierblaadjes en stukken sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groente in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren, vocht laten verdampen.
Gemengde groenten met kokos
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_044175_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
155 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan met ruim kokend water en mespunt zout sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Courgette wassen en in stukken van 5 cm snijden. Stukken in lengte in zessen snijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel in drieën snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In bakvet kruidenpasta zachtjes fruiten tot het gaat geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend in ca. 5 minuten gaar smoren. Spinazie toevoegen en laten slinken. Kokosmelk, ui, laurierblaadjes en stukken sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groente in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren, vocht laten verdampen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)0 zout
200 g gebroken sperziebonen
1 kleine courgette
1 rode ui
1 stengel sereh
2 el olie
3 el Balinese kruidenpasta
300 g panklare spinazie
200 ml kokosmelk
3 laurierblaadjes