Gemengde groenten met kokos

155 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan met ruim kokend water en mespunt zout sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Courgette wassen en in stukken van 5 cm snijden. Stukken in lengte in zessen snijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel in drieën snijden. In wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In bakvet kruidenpasta zachtjes fruiten tot het gaat geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend in ca. 5 minuten gaar smoren. Spinazie toevoegen en laten slinken. Kokosmelk, ui, laurierblaadjes en stukken sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groente in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren, vocht laten verdampen.

  • algemeenIn veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot pasta gewreven, maar dit gaat ook uitstekend in de keukenmachine. Snijd 4 rode pepers met zaadjes in stukken en meng ze met 2 gesnipperde uien, 4 tenen knoflook, 1 volle el versgeraspte gember, 50 g cashewnoten, 1 tl trassi, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 1 el bruine bastedsuiker, het sap van 1 citroen en 2-3 el olie in de keukenmachine tot een fijne pasta. U kunt deze pasta in een afgesloten bakje ca. 14 dagen in de koelkast bewaren.

Gemengde groenten met kokos

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig