Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in steelpannetje 7 min. koken en onder koud water afspoelen. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie met ui 2 min. zachtjes verhitten. Sperziebonen 2 min. meebakken. Tamarinde, kokosmelk en bouillontablet door bonen scheppen en aan de kook brengen. Bonen in 6 min. gaarkoken. Eieren pellen en halveren. Eieren laatste minuut meewarmen. Bonenschotel serveren met rijst. Lekker met sambal.
Gerelateerde recepten
Sperziebonenschotel met kokos en tamarinde

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in steelpannetje 7 min. koken en onder koud water afspoelen. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie met ui 2 min. zachtjes verhitten. Sperziebonen 2 min. meebakken. Tamarinde, kokosmelk en bouillontablet door bonen scheppen en aan de kook brengen. Bonen in 6 min. gaarkoken. Eieren pellen en halveren. Eieren laatste minuut meewarmen. Bonenschotel serveren met rijst. Lekker met sambal.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
6 eieren
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
2 zakken gebroken sperziebonen
1 eetlepel tamarindepasta
1 blik kokosmelk
1 groentebouillontablet