Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Grill voorverwarmen. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Zalmmoten in ca. 8 minuten grillen. In kom ketjap en tamarindepasta mengen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Sambal toevoegen en saus goed mengen. Zalm serveren met rijst, sperziebonen en tamarinde-ketjapsaus.
Gerelateerde recepten
Zalmmoot met tamarinde-ketjapsaus

hoofdgerecht
4 personen
890 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Grill voorverwarmen. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Zalmmoten in ca. 8 minuten grillen. In kom ketjap en tamarindepasta mengen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Sambal toevoegen en saus goed mengen. Zalm serveren met rijst, sperziebonen en tamarinde-ketjapsaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak wilde en witte rijst
700 g sperziebonen
4 zalmmoten
6 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels tamarindepasta
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal