Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook de aardappelen in 10 min. gaar, voeg de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met 1 el dille, peper en zout.
Verdeel de hamreepjes over 4 kommen en schep de soep erover. Schep in elke kom wat crème fraîche en bestrooi met de rest van de dille. Lekker met geroosterd bruin brood en grasboter.
- algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de soep op laag vuur op, roer af en toe.
Gerelateerde recepten
Tuinerwtensoep met crème fraîche

hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook de aardappelen in 10 min. gaar, voeg de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met 1 el dille, peper en zout.
Verdeel de hamreepjes over 4 kommen en schep de soep erover. Schep in elke kom wat crème fraîche en bestrooi met de rest van de dille. Lekker met geroosterd bruin brood en grasboter.
algemeen:U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de soep op laag vuur op, roer af en toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 grote aardappelen
1 l groente- of kippenbouillon
600 g tuinerwten
2 el verse dille
1 duopak hamreepjes
1 bekertje crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine