Doe de suiker met 2 el water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren. Neem de pan van het vuur, laat 3 min. afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door. Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe. Schenk in een grote kom en laat in ca. 15 min. afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken. Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed. Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi met de bieslook.
Gerookte forelsalade
- algemeenMet de kool die u over heeft, kunt u een roerbakgerecht maken met stukjes kipfilet en kerrie.
Gerelateerde recepten
Gerookte forelsalade

voorgerecht
4 personen
245 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Doe de suiker met 2 el water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren. Neem de pan van het vuur, laat 3 min. afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door. Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe. Schenk in een grote kom en laat in ca. 15 min. afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken. Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed. Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi met de bieslook.
algemeen:Met de kool die u over heeft, kunt u een roerbakgerecht maken met stukjes kipfilet en kerrie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el kristalsuiker
3 el witte wijnazijn
3 el zonnebloemolie
1 tl grove Zaanse mosterd
1 jazz-appel
100 g gesneden witte kool
100 g krulslamelange
250 g gerookte forelfilet
340 g mini augurken
½ bakje verse bieslook