Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Breng op smaak met de komijn, peper en zout.
Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes. Laat de bonen en ananasstukjes uitlekken. Voeg de paprika en bonen toe aan het gehakt. Schenk het water erbij, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur sudderen. Voeg wat water toe als de chili con carne te droog is.
Doe de ananas erbij en laat nog 8 min. sudderen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de chili con carne en de rijst over de borden.
Chili con carne met ananas
Deze chili con carne is ideaal om 's ochtends al te maken en daarna heerlijk te eten 's avonds!
- bewaartipJe kunt de chili con carne 's ochtends al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus in ca. 10 min. op laag vuur op.
- combinatietipLekker met fijngesneden verse peterselie.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Chili con carne met ananas
Deze chili con carne is ideaal om 's ochtends al te maken en daarna heerlijk te eten 's avonds!

hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Breng op smaak met de komijn, peper en zout.
Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes. Laat de bonen en ananasstukjes uitlekken. Voeg de paprika en bonen toe aan het gehakt. Schenk het water erbij, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur sudderen. Voeg wat water toe als de chili con carne te droog is.
Doe de ananas erbij en laat nog 8 min. sudderen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de chili con carne en de rijst over de borden.
bewaartip:Je kunt de chili con carne 's ochtends al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus in ca. 10 min. op laag vuur op.
combinatietip:Lekker met fijngesneden verse peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
3 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
1½ tl gemalen komijn
2 zoete puntpaprika's
800 g kidneybonen uit blik
227 g ananasstukjes op siroop
100 ml kraanwater
300 g witte rijst