Aardappelsalade met tuinbonen
Aan de slag
Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en snijd in de lengte in dunne parten.
Kook ondertussen de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat een beetje afkoelen en verwijder de lichtgroene vliesjes om de boontjes.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de aardappelen, de tuinboontjes, het citroenrasp en de sjalot in een kom. Klop de olie met de mosterd en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Meng de dressing en de walnoten door de salade.
Tuinbonen dubbeldoppen
Instructievideo - 00:24 min.
Aardappelsalade met tuinbonen
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006562_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
345 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en snijd in de lengte in dunne parten.
Kook ondertussen de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat een beetje afkoelen en verwijder de lichtgroene vliesjes om de boontjes.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de aardappelen, de tuinboontjes, het citroenrasp en de sjalot in een kom. Klop de olie met de mosterd en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Meng de dressing en de walnoten door de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g vastkokende aardappelen
1 pak tuinbonen
1 citroen
1 sjalot
5 el olijfolie
1 tl grove mosterd
1 el rodewijnazijn
40 g walnoten