Groene aspergequiche met geitenkaas
Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.
Aan de slag
Snijd van de onderkant van de asperges ca. 3 cm. af. Was de asperges. Breng ze in een pan met ruim water in ca. 7 min. beetgaar en laat ze uitlekken.
Kneed intussen met mixer de bodemmix met 50 g boter en het water in een hoge beslagkom tot soepel deeg. Laat het deeg in plasticfolie ca. 10 min staan. Verwarm de oven voor op 200 °C of gas ovenstand 4.
Vet de springvorm in en bedek met een dun laagje deeg. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de asperges, ham en geitenkaas over de bodem.
Mix in een beslagkom de melk en de eieren en mix ca. 2 min. Voeg de sausmix toe en klop nog 1 min. Vul de saus over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.
Groene aspergequiche met geitenkaas
Als hoofdgerecht, voor de lunch, bij de borrel: deze hartige taart is áltijd lekker.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011577_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd van de onderkant van de asperges ca. 3 cm. af. Was de asperges. Breng ze in een pan met ruim water in ca. 7 min. beetgaar en laat ze uitlekken.
Kneed intussen met mixer de bodemmix met 50 g boter en het water in een hoge beslagkom tot soepel deeg. Laat het deeg in plasticfolie ca. 10 min staan. Verwarm de oven voor op 200 °C of gas ovenstand 4.
Vet de springvorm in en bedek met een dun laagje deeg. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de asperges, ham en geitenkaas over de bodem.
Mix in een beslagkom de melk en de eieren en mix ca. 2 min. Voeg de sausmix toe en klop nog 1 min. Vul de saus over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)350 g verse groene asperges
210 g mix voor quiche naturel
65 g ongezouten roomboter
50 ml water
125 g Franse zachte geitenkaas
250 g hamblokjes
150 g halfvolle melk
3 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
vershoudfolie
mixer
springvorm (∅ 22 cm)