Kikkererwten laten uitlekken. Helft hiervan fijnprakken. Worteltjes schoonmaken en in reepjes snijden. In grote pan olie verhitten. Prei en wortel ca. 3 minuten bakken. Hele kikkererwten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Vleesbouillon, geprakte kikkererwten en 500 ml water toevoegen. Soep ca. 10 minuten laten koken. Peterselie fijnknippen en over soep strooien. Soep serveren met parmezaanse kaas en stokbrood.
Gerelateerde recepten
Zomerse kikkererwtensoep

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kikkererwten laten uitlekken. Helft hiervan fijnprakken. Worteltjes schoonmaken en in reepjes snijden. In grote pan olie verhitten. Prei en wortel ca. 3 minuten bakken. Hele kikkererwten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Vleesbouillon, geprakte kikkererwten en 500 ml water toevoegen. Soep ca. 10 minuten laten koken. Peterselie fijnknippen en over soep strooien. Soep serveren met parmezaanse kaas en stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 blikjes kikkererwten
4 worteltjes
3 el olijfolie
2 zakken panklare prei
1 pot rundvleesbouillon met rundvlees
1 zakje verse peterselie
1 zakje gemalen Parmezaanse kaas
1 stokbrood