Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Voeg de aubergine en de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de laurier en witte wijn toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 25 min. zachtjes stoven.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg het rasp en de olijven aan de groenten toe en laat, zonder deksel, nog 5 min. op middelhoog vuur koken. Verwijder voor serveren het laurierblad.
- algemeenU kunt de groenten 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor serveren op laag vuur ca. 10 min. Roer af en toe.
- algemeenEet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.
Gerelateerde recepten
Gesmoorde groenten

bijgerecht
8 personen
145 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Voeg de aubergine en de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de laurier en witte wijn toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 25 min. zachtjes stoven.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg het rasp en de olijven aan de groenten toe en laat, zonder deksel, nog 5 min. op middelhoog vuur koken. Verwijder voor serveren het laurierblad.
algemeen:U kunt de groenten 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor serveren op laag vuur ca. 10 min. Roer af en toe.
algemeen:Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
3 el olijfolie
40 g boter
3 uien
1 aubergine
2 courgettes
2 rode paprika's
6 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
175 ml witte wijn
1 citroen
½ potje zwarte olijven