Crème caramel

De karamelsaus loopt over de crème caramel als je ze serveert. Mmm...

285 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 30 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de soufflévormpjes in de ovenschalen. Breng 150 g suiker (bij een taart voor 8 personen) en het water in een steelpan aan de kook en laat in ca. 6 min. bruin kleuren (karamelliseren). Verdeel de karamel over de vormpjes. Splits 1/3 van de eieren. Meng de eidooiers in een kom met de rest van de eieren en de rest van de suiker en klop met een garde tot de suiker is opgelost. Snijd de vanillestokjes open en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Breng de melk, de vanillestokjes en het merg aan de kook. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Schenk al roerend bij het eiermengsel. Schenk door een zeef en verdeel over de vormpjes.

  2. Schenk kokend water in de ovenschalen tot halverwege de vormpjes. Zet de schalen ca. 30 min. in de oven. Steek er na 30 min. een mesje in; als dit er schoon uitkomt, zijn de crèmepuddinkjes gaar. Haal de vormpjes uit de schalen en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna 2 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren de puddinkjes los. Zet steeds een bord op een vormpje en draai om, zodat het puddinkje op het bord komt. Verwijder het vormpje zodra de karamelsaus over het puddinkje loopt. Garneer met een chocoladehulstblaadje.

  • bereidingstipJe kunt deze crème caramel één dag van tevoren maken. Bewaar in de vormpjes afgedekt in de koelkast.
  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

  • Karamelliseren

    Instructievideo - 01:36 min.

Crème caramel

De karamelsaus loopt over de crème caramel als je ze serveert. Mmm...

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig