Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen. Roer de dille en de wodka erdoor. Meng het zout en de suiker door elkaar. Dep het stuk zalmhaas droog en wrijf de vis in met het zout-suikermengsel. Verdeel vervolgens het citroen-dillemengsel over de vis. Leg de vis in een schaal, leg er een stukje vershoudfolie op. Leg daarop een klein plankje of bord en zet daarop iets zwaars, bijvoorbeeld een gevuld literblik. Marineer de zalm 24 uur in de koelkast. Keer het stuk af en toe. Neem het stuk zalm uit de schaal en dep het met een stukje keukenpapier voorzichtig droog. Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakjes en leg ze op een schaal of verdeel ze over 4 borden. Maal naar smaak peper over de zalm. Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes en strooi ze over de zalm. Lekker met warm geroosterd brood of blini's.
- combinatietipLekker met warm geroosterd brood of blini's.
- algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenWodka en citroen zijn de smaakmakers die ze in Estland, Letland en Litouwen toevoegen aan de marinade voor zalm. Het resultaat is een frisse gravlax.
Gerelateerde recepten
Met wodka en citroen gemarineerde zalm

voorgerecht
4 personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen. Roer de dille en de wodka erdoor. Meng het zout en de suiker door elkaar. Dep het stuk zalmhaas droog en wrijf de vis in met het zout-suikermengsel. Verdeel vervolgens het citroen-dillemengsel over de vis. Leg de vis in een schaal, leg er een stukje vershoudfolie op. Leg daarop een klein plankje of bord en zet daarop iets zwaars, bijvoorbeeld een gevuld literblik. Marineer de zalm 24 uur in de koelkast. Keer het stuk af en toe. Neem het stuk zalm uit de schaal en dep het met een stukje keukenpapier voorzichtig droog. Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakjes en leg ze op een schaal of verdeel ze over 4 borden. Maal naar smaak peper over de zalm. Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes en strooi ze over de zalm. Lekker met warm geroosterd brood of blini's.
combinatietip:Lekker met warm geroosterd brood of blini's.
algemeen: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:Wodka en citroen zijn de smaakmakers die ze in Estland, Letland en Litouwen toevoegen aan de marinade voor zalm. Het resultaat is een frisse gravlax.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
15 g verse dille
2 el wodka
1 el grof zeezout
1 el kristalsuiker
250 g verse zalmhaasjes
6 radijsjes
Dit heb je nodig
keukenpapier