Gravad lax gemarineerd in dille

Zalm, dille en mosterd: meer heb je niet nodig!

200 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 19 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Houd een paar takjes dille achter en snijd de rest grof. Stamp de peperkorrels fijn in de vijzel. Meng de gesneden dille en peper met het zeezout en de suiker. Bestrooi de zalmhaasjes aan één kant met het dillemengsel. Leg een stuk zalm met de dillekant naar boven in een schaal en leg het andere stuk zalm met de dillekant naar beneden erop. Dek af met vershoudfolie en zet er voor het gewicht (conserven)blikken of iets anders zwaars op. Zet 24 uur in de koelkast. Keer de zalm na 12 uur om en schenk het vrijgekomen vocht erover.

  2. Snijd vlak voor het serveren de achtergehouden takjes dille fijn. Klop de rest van de suiker met de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Dep de zalm droog en snijd in dunne plakken. Verdeel over de borden en besprenkel met de dressing.

  • algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
  • combinatietipLekker met kleine broodjes uit de oven, zoals AH Excellent Luxe brunchbroodjes.

Gravad lax gemarineerd in dille

Zalm, dille en mosterd: meer heb je niet nodig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig