Van aspergetips onderkant afsnijden. In steelpan met ruim kokend water aspergetips in 4 min. beetgaar koken. In zeef afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Driekwart van kipreepjes en helft van basilicum door eiersalade scheppen. Sneetjes roggebrood royaal bestrijken met eiersalade. Aspergetips (met kopjes allemaal naar één kant) erop leggen. Peper en rest van kipreepjes en basilicum erover strooien. Op vier borden steeds 2 sneetjes roggebrood op elkaar leggen met eiersalade bovenop.
Roggebroodsandwich met eiersalade en aspergetips
- algemeenDeze dubbeldekker is heerlijk als stevige lunch of als makkelijk zaterdagavondgerecht. Voor een ontbijt of brunch kunt u de sneetjes roggebrood met eiersalade ook als enkele open sandwich geven (dus niet als dubbeldekker!).
Gerelateerde recepten
Roggebroodsandwich met eiersalade en aspergetips

4 personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Van aspergetips onderkant afsnijden. In steelpan met ruim kokend water aspergetips in 4 min. beetgaar koken. In zeef afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Driekwart van kipreepjes en helft van basilicum door eiersalade scheppen. Sneetjes roggebrood royaal bestrijken met eiersalade. Aspergetips (met kopjes allemaal naar één kant) erop leggen. Peper en rest van kipreepjes en basilicum erover strooien. Op vier borden steeds 2 sneetjes roggebrood op elkaar leggen met eiersalade bovenop.
algemeen:Deze dubbeldekker is heerlijk als stevige lunch of als makkelijk zaterdagavondgerecht. Voor een ontbijt of brunch kunt u de sneetjes roggebrood met eiersalade ook als enkele open sandwich geven (dus niet als dubbeldekker!).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g groene aspergetips
100 g gerookte kipreepjes
½ zakje verse basilicum
2 bakjes eiersalade
8 sneetjes donker roggebrood