Mexicaanse groentesoep met avocado en limoen

150 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. In (soep)pan olie verhitten. Peperstukjes 1 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Paprika en bleekselderij 3 min. meebakken. Maïs, bouillontabletten en 9 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Avocado in borden leggen en hete soep erop scheppen. Bestrooien met koriander. Partjes limoen op rand van borden leggen. Aan tafel soep op smaak brengen met wat limoensap.

  2. Ook lekker als lunchgerecht.

  • algemeenIn Mexico serveren ze deze pittige soep met stukjes knapperig gebakken tortilla erin of erbij. U kunt hiervoor gewoon tortillachips uit een zakje nemen. Leg enkele tortillachips in het midden van de soep of serveer ze erbij.

Mexicaanse groentesoep met avocado en limoen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig