Saté met frietjes

550 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 20 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg de marinade toe en laat minimaal 30 min. marineren. Rijg het vlees aan de satéprikkers.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Bak de frites in ca. 15-20 min. goudbruin. Klop een dressing van de sojasaus, honing en het citroensap. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit de grillpan. Gril de sateetjes in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de sateetjes over 4 borden en serveer met de frites en de salade.

  • algemeenMeng het hele zakje marinade door 2 schalen hamlappen en vries de helft van het rauwe, gemarineerde vlees in. U kunt het vlees dan nog maximaal drie maanden bewaren.
  • Marineren

    Instructievideo - 00:40 min.

Saté met frietjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig