Rijstschotel met saté
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees in blokjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap. Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren. Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden. Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Groente ca. 3 minuten roerbakken. Vlees aan stokjes rijgen. Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken. Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente. Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken. Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst over vier borden verdelen. Serveren met gebakken saté en satésaus.
Rijstschotel met saté
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012130_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
935 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees in blokjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap. Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren. Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden. Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Groente ca. 3 minuten roerbakken. Vlees aan stokjes rijgen. Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken. Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente. Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken. Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst over vier borden verdelen. Serveren met gebakken saté en satésaus.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g snelkookrijst
1 schaal schouderkarbonade
1 zakje mix voor satémarinade
6 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel ketjap
1 nasi/bamipakket
1 blikje bamboespruiten
1 bakje Javaanse pinda-satésaus
Dit heb je nodig
satéstokjes
wok