Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Snijd de salade-ui in stukjes van 2 cm. Halveer de olijven. Snijd de knoflook heel fijn. Meng met de olie en de helft van de tapenade tot een dressing. Schep de dressing door de limabonen, olijven en salade-ui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Verdeel de rest van de tapenade over de kipfilet.
- combinatietipLekker met een salade van tomaten, rucola en witte balsamicoazijn
Gerelateerde recepten
Maïskipfilet met boterbonen en tapenade

hoofdgerecht
4 personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Snijd de salade-ui in stukjes van 2 cm. Halveer de olijven. Snijd de knoflook heel fijn. Meng met de olie en de helft van de tapenade tot een dressing. Schep de dressing door de limabonen, olijven en salade-ui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Verdeel de rest van de tapenade over de kipfilet.
combinatietip:Lekker met een salade van tomaten, rucola en witte balsamicoazijn
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 g maiskipfilets
30 ongezouten roomboter
400 g limabonen in blik
5 salade-uien
6 zwarte olijven zonder pit
½ teen knoflook
3 el verse groene olijventapenade
2 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
zeef