Romige witlof
Het geheim van dit Hollandse gerecht? Boter, witte wijn en slagroom!
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. Verhit de boter in de pan. Smoor de witlof ca. 10 min. zachtjes zonder te laten kleuren, roer af en toe. Roer de witte wijn en de slagroom erdoor. Laat het nog ca. 5 min. verder stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Romige witlof
Het geheim van dit Hollandse gerecht? Boter, witte wijn en slagroom!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000833_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
125 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. Verhit de boter in de pan. Smoor de witlof ca. 10 min. zachtjes zonder te laten kleuren, roer af en toe. Roer de witte wijn en de slagroom erdoor. Laat het nog ca. 5 min. verder stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)6 struiken witlof
25 g ongezouten roomboter
3 el witte wijn
4 el verse slagroom