Salade van rivierkreeftjes met vanille-dressing

160 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vanillestokjes in lengte inkerven. Met scherp mesje vanillerasp in midden eruit schrapen. In pan vanillestokje, vanilleschraapsel, witte wijn, slagroom, tomatensaus en visfond aan de kook brengen. Dressing zachtjes ca. 10 minuten koken. Vanillestokjes verwijderen en dressing op smaak brengen met zout en peper. Dressing iets laten afkoelen. Intussen in pan water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Sla over vier borden verdelen. Tomaatblokjes en rivierkreeftjes erover verdelen. Lauwwarme dressing over rivierkreeftjes schenken.

  • algemeenDe dressing en de tomatenblokjes kunt u heel goed van tevoren bereiden. Warm vlak voor het serveren de dressing nog een beetje op tot lauwwarm.

Salade van rivierkreeftjes met vanille-dressing

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig