Vlaams stoofvlees met friet
Een verwennerij voor de zondagavond, dan heb je de tijd om het vlees te laten stoven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi eventueel met zout. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, het water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen.
Verwijder het laurierblaadje. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.
Verhit het vet in de frituurpan tot 175 °C en bak de frieten in 2 delen in 4 min. goudbruin. Serveer de frieten met het stoofvlees.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Vlaams stoofvlees met friet
Een verwennerij voor de zondagavond, dan heb je de tijd om het vlees te laten stoven!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi eventueel met zout. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, het water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen.
Verwijder het laurierblaadje. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.
Verhit het vet in de frituurpan tot 175 °C en bak de frieten in 2 delen in 4 min. goudbruin. Serveer de frieten met het stoofvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g runderriblappen
2 el dijonmosterd
50 g ongezouten roomboter
2 uien
2 tenen knoflook
1 el tarwebloem
300 ml bruin bier
¼ rundvleesbouillontablet
100 ml kraanwater
1 laurierblaadje
2 el azijn
700 g verse Vlaamse friet
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan
frituurpan