Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Leg op de bodem van elk timbaaltje een klein takje dille en voeg per timbaaltje 2 el bouillon toe. Laat 5 min. opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de dille fijn en meng met de tomaat en zalm.
Doe de eieren in de timbaaltjes en schep het dille-tomaat-zalmmengsel eromheen. Vul aan met de bouillon. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 3 sec. onder de hete kraan en stort op een bord. Lekker met geroosterd brood.
Gerelateerde recepten
Zalmtimbaaltje

voorgerecht
4 personen
140 kcal
20 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Leg op de bodem van elk timbaaltje een klein takje dille en voeg per timbaaltje 2 el bouillon toe. Laat 5 min. opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de dille fijn en meng met de tomaat en zalm.
Doe de eieren in de timbaaltjes en schep het dille-tomaat-zalmmengsel eromheen. Vul aan met de bouillon. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 3 sec. onder de hete kraan en stort op een bord. Lekker met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eieren
4 blaadjes gelatine
400 ml visbouillon
2 tomaten
½ bakje dille
1 pakje gerookte zalm
Dit heb je nodig
4 aluminium timbaaltjes