Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud in een zeef en laat verder afkoelen. Verhit ondertussen 2/3 olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de soepgroente en sambal toe en roerbak 3-4 min. Doe de ketjap en rijst erbij en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen 1/3 olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren. Bestrooi met zout. Schep de nasi in kommen en leg er 1 gebakken ei op. Serveer met de kroepoek.
Vegetarische 'nasi goreng' met gebakken ei
Een ei hoort erbij. Flauw, maar hij maakt deze nasi écht nog lekkerder.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Vegetarische 'nasi goreng' met gebakken ei
Een ei hoort erbij. Flauw, maar hij maakt deze nasi écht nog lekkerder.

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud in een zeef en laat verder afkoelen. Verhit ondertussen 2/3 olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de soepgroente en sambal toe en roerbak 3-4 min. Doe de ketjap en rijst erbij en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen 1/3 olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren. Bestrooi met zout. Schep de nasi in kommen en leg er 1 gebakken ei op. Serveer met de kroepoek.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g basmatirijst
3 el zonnebloemolie
2 uien
400 g verse soepgroente
2 tl sambal oelek
6 el ketjap manis
4 middelgrote scharreleieren
75 g cassave kroepoek