Vegetarische 'nasi goreng' met gebakken ei
Een ei hoort erbij. Flauw, maar hij maakt deze nasi écht nog lekkerder.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud in een zeef en laat verder afkoelen. Verhit ondertussen 2/3 olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de soepgroente en sambal toe en roerbak 3-4 min. Doe de ketjap en rijst erbij en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen 1/3 olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren. Bestrooi met zout. Schep de nasi in kommen en leg er 1 gebakken ei op. Serveer met de kroepoek.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Vegetarische 'nasi goreng' met gebakken ei
Een ei hoort erbij. Flauw, maar hij maakt deze nasi écht nog lekkerder.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008168_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud in een zeef en laat verder afkoelen. Verhit ondertussen 2/3 olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de soepgroente en sambal toe en roerbak 3-4 min. Doe de ketjap en rijst erbij en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen 1/3 olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren. Bestrooi met zout. Schep de nasi in kommen en leg er 1 gebakken ei op. Serveer met de kroepoek.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g basmatirijst
3 el zonnebloemolie
2 uien
400 g verse soepgroente
2 tl sambal oelek
6 el ketjap manis
4 middelgrote scharreleieren
75 g cassave kroepoek