Verhit het water met de bouillontabletten in een soeppan. Snijd ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snijd de rest in roosjes. Kook de stronk 5 min. in de bouillon, voeg de roosjes toe en laat 8-10 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.
Snijd de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 min. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Voeg de ham samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en roer door.
Broccolisoep met rauwe ham
Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij.
- serveertipServeer de soep met een bruine boterham met kaas.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Gerelateerde recepten
Broccolisoep met rauwe ham
Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij.

hoofdgerecht
4 personen
290 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit het water met de bouillontabletten in een soeppan. Snijd ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snijd de rest in roosjes. Kook de stronk 5 min. in de bouillon, voeg de roosjes toe en laat 8-10 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.
Snijd de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 min. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Voeg de ham samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en roer door.
serveertip:Serveer de soep met een bruine boterham met kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l kraanwater
2 kippenbouillontabletten
500 g broccoli
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
125 ml crème fraîche light
100 g flinterdun gesneden rauwe ham
3 el traditionele olijfolie
8 g verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer