Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen
Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs. Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
Vorm bekleden met bladerdeeg. In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom. Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen. Met lepel vocht uit spinazie drukken. Spinazie door eimengsel roeren. Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken. Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover. Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Spinazie-geitenkaasquiche met amandelen
Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs. Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
Vorm bekleden met bladerdeeg. In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom. Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen. Met lepel vocht uit spinazie drukken. Spinazie door eimengsel roeren. Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken. Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover. Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g diepvries bladspinazie deelblokjes
5 plakjes diepvries bladerdeeg
5 middelgrote scharreleieren
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
125 ml verse slagroom
200 g geitenkaas (Bettinne blanc)
100 g rookamandelen
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)