Zalmquiche met dille en garnalen
Brunchidee, bij de borrel, als avondmaaltijd: deze quiche is een echte alleskunner.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bosui in ringetjes. Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn. Meng de bosui en dille met de garnalen en zalm. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de visvulling erover.
Klop de mosterd, crème fraîche en eieren los en verdeel gelijkmatig over de vulling. Verkruimel de kaas erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Zalmquiche met dille en garnalen
Brunchidee, bij de borrel, als avondmaaltijd: deze quiche is een echte alleskunner.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069381_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bosui in ringetjes. Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn. Meng de bosui en dille met de garnalen en zalm. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de visvulling erover.
Klop de mosterd, crème fraîche en eieren los en verdeel gelijkmatig over de vulling. Verkruimel de kaas erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.
bewaartip:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g verse zalmfilets
6 bosuien
15 g verse dille
300 g diepvries rauwe gepelde garnalen
270 g diepvries bladerdeeg
1 el grove Zaanse mosterd
125 g crème fraîche light
3 middelgrote scharreleieren
100 g geitenkaas blanc 50+
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)